Złoty medal na targach
(Zam: 08.05.2013 r., godz. 10.30)Wyszkowska firma „Koneser” otrzymała Złoty Medal podczas Targów Regionalia odbywających się od 19 do 21 kwietnia w Warszawie.
Pracownikom firmy Koneser towarzyszyli podczas wydarzenia uczniowie Jacek Rosiński i Robert Tryc z Technikum Gastronomicznego Zespołu Szkół nr 1 im Marii Skłodowskiej-Curie w Wyszkowie, zdobywający nowe doświadczenia w swojej kulinarno-gastronomicznej edukacji.
W konkursie na najlepszy produkt regionalny w trzech kategoriach nagrodzono i wyróżniono dwudziestu wystawców. W kategorii „Smaki Natury” przyznano cztery Złote Medale Targowe: wyroby mleczarskie – Gospodarstwo Eko-Agro Turystyczne oraz Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Międzyborzu, przetwory mięsne – firma „Smak Tradycji” oraz wyszkowska Firma Produkcyjno-Usługowo-Handlowa „Koneser”.
W centrum Międzynarodowych Targów Polska w Warszawie obok Regionaliów odbywała się premierowa edycja Targów Agroturystyka. Odwiedziło je łącznie ok. 25 tys. osób. Przez trzy dni mogły poznać ofertę blisko pięciuset wystawców prezentujących lokalne wyroby z Polski i ze świata, spróbować kulinarnych specjałów – wyrobów mięsnych i mlecznych, pieczywa, miodów, słodyczy, trunków itp. Targom towarzyszyły pokazy gotowania, warsztaty produkcyjne, spotkania oraz występy zespołów z różnych stron świata.
Oprac. J.P.
W konkursie na najlepszy produkt regionalny w trzech kategoriach nagrodzono i wyróżniono dwudziestu wystawców. W kategorii „Smaki Natury” przyznano cztery Złote Medale Targowe: wyroby mleczarskie – Gospodarstwo Eko-Agro Turystyczne oraz Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Międzyborzu, przetwory mięsne – firma „Smak Tradycji” oraz wyszkowska Firma Produkcyjno-Usługowo-Handlowa „Koneser”.
W centrum Międzynarodowych Targów Polska w Warszawie obok Regionaliów odbywała się premierowa edycja Targów Agroturystyka. Odwiedziło je łącznie ok. 25 tys. osób. Przez trzy dni mogły poznać ofertę blisko pięciuset wystawców prezentujących lokalne wyroby z Polski i ze świata, spróbować kulinarnych specjałów – wyrobów mięsnych i mlecznych, pieczywa, miodów, słodyczy, trunków itp. Targom towarzyszyły pokazy gotowania, warsztaty produkcyjne, spotkania oraz występy zespołów z różnych stron świata.
Oprac. J.P.
Napisz komentarz
- Komentarze naruszające netykietę nie będą publikowane.
- Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. nie będą publikowane.
- Za treść komentarza odpowiada jego autor.
- Regulamin komentowania w serwisie wyszkowiak.pl