Gotują z sukcesem
(Zam: 14.06.2012 r., godz. 11.38)W Warszawie pod koniec kwietnia odbyły się eliminacje do IV edycji prestiżowego konkursu kulinarnego „Zgotuj sobie sukces” organizowanego przez Makro Cash and Carry Polska. Uczniowie Zespołu Szkół nr 1 im. Marii Skłodowskiej-Curie – Dawid Bugajewski i Daniel Wrzosek pod opieką Bogusławy Pawelskiej-Kozon z sukcesem reprezentowali placówkę.
Uczniowie opracowali przepis na danie konkursowe, dzięki temu wywalczyli sobie udział w drugim etapie konkursu (w tzw. kwalifikacjach). Tu zmierzyli się z ponad pięćdziesięcioma drużynami z całej Polski.
Chłopcy z ZS nr 1 przygotowali zraziki z polędwiczek wieprzowych z borowikami w towarzystwie szafranowych kopytek podane z duetem sosów: leśnego i szafranowego oraz jarzynowego puree. Potrawa zyskała uznanie jury, młodzież znalazła się w gronie dwudziestu czterech najlepszych drużyn zaproszonych do półfinału konkursu, który odbędzie się jesienią. Wtedy młodych adeptów sztuki kulinarnej oceniać będą szefowie kuchni z całej Europy.
„Zgotuj sobie sukces” to konkurs stanowiący etap eliminacji kadry juniorskiej do Młodzieżowej Reprezentacji Kucharzy, która będzie reprezentować Polskę na arenie międzynarodowej.
Oprac. J.P.
Chłopcy z ZS nr 1 przygotowali zraziki z polędwiczek wieprzowych z borowikami w towarzystwie szafranowych kopytek podane z duetem sosów: leśnego i szafranowego oraz jarzynowego puree. Potrawa zyskała uznanie jury, młodzież znalazła się w gronie dwudziestu czterech najlepszych drużyn zaproszonych do półfinału konkursu, który odbędzie się jesienią. Wtedy młodych adeptów sztuki kulinarnej oceniać będą szefowie kuchni z całej Europy.
„Zgotuj sobie sukces” to konkurs stanowiący etap eliminacji kadry juniorskiej do Młodzieżowej Reprezentacji Kucharzy, która będzie reprezentować Polskę na arenie międzynarodowej.
Oprac. J.P.
Napisz komentarz
- Komentarze naruszające netykietę nie będą publikowane.
- Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. nie będą publikowane.
- Za treść komentarza odpowiada jego autor.
- Regulamin komentowania w serwisie wyszkowiak.pl