Niedziela z karpiem
(Zam: 04.10.2011 r., godz. 11.54)O tym, że ryba jest smaczna i zdrowa przekonywali organizatorzy festynu, który odbył się w minioną niedzielę w centrum Wyszkowa. Każdy mógł spróbować wędzonego karpia, posłuchać praktycznych porad kulinarnych, obejrzeć film dokumentalny.
Na placu pod przyszły ratusz, między ul. Sowińskiego a 11 Listopada, ustawiono stoiska, scenę, a także miejsca do siedzenia, przygotowano atrakcje dla najmłodszych, a wszystko po to, by przekonać wyszkowian o zaletach, jakie niesie ze sobą jedzenie ryb. Zebranych na festynie zatytułowanym „Ryba jest smaczna i zdrowa” witali zastępcy burmistrza Adam Mróz i Adam Warpas, którzy zachęcali do wspólnej zabawy. Tego dnia bezpłatnie serwowano wędzonego karpia i bułki – taki zestaw niejednemu gościowi wydarzenia posmakował, chętnych sięgających po niego było wielu.
- Naprawdę dobre – przyznała Anna, wyszkowianka, która przyszła na festyn razem z córką. – Staram się w domu przyrządzać ryby, urozmaicam w ten sposób dietę mojej rodziny – dodała.
Wiele użytecznych wskazówek w dziedzinie przyrządzania ryb udzielił Wojciech Charewicz – kucharz, mistrz polski w grillowaniu ryb. Opowiedział i pokazał m.in. jak je panierować, solić i smażyć, by wydobyć z nich smak i zachować jak najwięcej wartości odżywczych.
Chętni mogli skorzystać z porad dietetyka, wziąć udział w konkursach – dla dzieci przygotowano m.in. możliwość malowania.
Festyn zorganizowała na zlecenie Urzędu Miejskiego wyłoniona w przetargu firma „100 procent” Błażeja Steczko z Legionowa, która zaoferowała cenę 135 tys. zł. Współfinansował go Europejski Fundusz Rybacki oraz gmina Wyszków.
J.P.
- Naprawdę dobre – przyznała Anna, wyszkowianka, która przyszła na festyn razem z córką. – Staram się w domu przyrządzać ryby, urozmaicam w ten sposób dietę mojej rodziny – dodała.
Wiele użytecznych wskazówek w dziedzinie przyrządzania ryb udzielił Wojciech Charewicz – kucharz, mistrz polski w grillowaniu ryb. Opowiedział i pokazał m.in. jak je panierować, solić i smażyć, by wydobyć z nich smak i zachować jak najwięcej wartości odżywczych.
Chętni mogli skorzystać z porad dietetyka, wziąć udział w konkursach – dla dzieci przygotowano m.in. możliwość malowania.
Festyn zorganizowała na zlecenie Urzędu Miejskiego wyłoniona w przetargu firma „100 procent” Błażeja Steczko z Legionowa, która zaoferowała cenę 135 tys. zł. Współfinansował go Europejski Fundusz Rybacki oraz gmina Wyszków.
J.P.
Komentarze
Dodane przez k, w dniu 05.10.2011 r., godz. 08.22
135 tys za troche ryby ? a szpital na minusie :-)
135 tys za troche ryby ? a szpital na minusie :-)
Dodane przez Mieszkaniec Rybienka, w dniu 06.10.2011 r., godz. 05.52
A na zabezpieczenia przeciwpowodziowe Rybienka Leśnego nie ma pieniędzy, pomimo wielu obietnic nic w tym roku nie zrobili, tylko obiecanki-cacanki i wy mieszkańcy pływajcie. Lepiej się bawić i robić kampanię za miejską kasę niż zapewnić bezpieczeństwo mieszkańcim Gminy.
A na zabezpieczenia przeciwpowodziowe Rybienka Leśnego nie ma pieniędzy, pomimo wielu obietnic nic w tym roku nie zrobili, tylko obiecanki-cacanki i wy mieszkańcy pływajcie. Lepiej się bawić i robić kampanię za miejską kasę niż zapewnić bezpieczeństwo mieszkańcim Gminy.
Dodane przez Janka, w dniu 06.10.2011 r., godz. 17.02
Ile to kosztowało?
Ile to kosztowało?
Dodane przez POwalony, w dniu 07.10.2011 r., godz. 17.48
POroniona imprezka, dlaczego nie nad Bugiem w parku POłączona z imprezami wędkarskimi? Przekombinowali i POniesli POrażkę. Uwolnić imprezy od POlityki. Nie ufam PO i nie ufam PSL
POroniona imprezka, dlaczego nie nad Bugiem w parku POłączona z imprezami wędkarskimi? Przekombinowali i POniesli POrażkę. Uwolnić imprezy od POlityki. Nie ufam PO i nie ufam PSL
Napisz komentarz
- Komentarze naruszające netykietę nie będą publikowane.
- Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. nie będą publikowane.
- Za treść komentarza odpowiada jego autor.
- Regulamin komentowania w serwisie wyszkowiak.pl