Laury za półgęsek i masło
(Zam: 15.03.2011 r., godz. 12.50)Półgęsek mazowiecki staropolsku firmy Koneser i masło ekstra śmietankowe Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Wyszkowie to laureaci Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego, w którym wyróżnia się najlepsze produkty żywnościowe regionu.
W czwartej edycji konkursu o nagrodę walczyło siedemdziesięciu siedmiu producentów żywności z Mazowsza m.in. słodyczy, przetworów mięsnych, mlecznych, owocowych. Spośród licznych przysmaków wybrano czternaście, a wśród nich także te produkowane przez wyszkowskie firmy: Koneser i Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska.
Koneser dostał laur za produkowany z piersi gęsi półgęsek mazowiecki staropolsku (w kategorii mazowieckie produkty tradycyjne i naturalne). Specjalna, tradycyjna receptura zapewnia mu wyjątkowy smak – produkt po natarciu kompozycją ziół długo dojrzewa.
– Zgłosiliśmy półgęsek, by przybliżyć konsumentom wyroby z gęsi – komentuje właściciel firmy Koneser Julian Bielawskim. – Nagroda jest tym bardziej miła, że w tym roku obchodzimy dwudzieste urodziny firmy.
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska dostała laur za doskonale znane klientom wyszkowskich sklepów masło ekstra śmietankowe (w kategorii mazowieckie produkty żywnościowe). OSM produkuje bez konserwantów, z surowców pochodzących od producentów mleka z terenu Puszczy Białej.
Jury konkursu oceniało smak, wygląd, estetykę i funkcjonalność opakowania, a także metodę wytwarzania produktów. Wyróżniło także m.in. sok malinowy z zakładu cukierniczego „Jeznach” z Sochaczewa, nalewkę z aronii Rafała Dzilińskiego z Ciechanowa, ciasto marchewkowe z gospodarstwa agroturystycznego „Dajana” z Broku, udziec z sarny pieczony w winie produkowany przez firmę Bekon z Szydłowca.
J.P.
Koneser dostał laur za produkowany z piersi gęsi półgęsek mazowiecki staropolsku (w kategorii mazowieckie produkty tradycyjne i naturalne). Specjalna, tradycyjna receptura zapewnia mu wyjątkowy smak – produkt po natarciu kompozycją ziół długo dojrzewa.
– Zgłosiliśmy półgęsek, by przybliżyć konsumentom wyroby z gęsi – komentuje właściciel firmy Koneser Julian Bielawskim. – Nagroda jest tym bardziej miła, że w tym roku obchodzimy dwudzieste urodziny firmy.
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska dostała laur za doskonale znane klientom wyszkowskich sklepów masło ekstra śmietankowe (w kategorii mazowieckie produkty żywnościowe). OSM produkuje bez konserwantów, z surowców pochodzących od producentów mleka z terenu Puszczy Białej.
Jury konkursu oceniało smak, wygląd, estetykę i funkcjonalność opakowania, a także metodę wytwarzania produktów. Wyróżniło także m.in. sok malinowy z zakładu cukierniczego „Jeznach” z Sochaczewa, nalewkę z aronii Rafała Dzilińskiego z Ciechanowa, ciasto marchewkowe z gospodarstwa agroturystycznego „Dajana” z Broku, udziec z sarny pieczony w winie produkowany przez firmę Bekon z Szydłowca.
J.P.
Napisz komentarz
- Komentarze naruszające netykietę nie będą publikowane.
- Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. nie będą publikowane.
- Za treść komentarza odpowiada jego autor.
- Regulamin komentowania w serwisie wyszkowiak.pl